Sloepen & Slopen

Al 30 jaar zien we elkaar 1 weekend per jaar en een heel enkele keer daar buiten. Met z’n tienen (5 ex-collega’s en partners) vieren we dan in september het indertijd zo door ons benoemde ‘Surfweekend’.
Afgelopen week was er zowaar een extra samenzijn georganiseerd door Alfred & Bianca. Als trotse eigenaars van een mooie sloep hadden ze ons op 2e Pinksterdag uitgenodigd voor een rondje Kortenhoef – Muiden. En dan zijn wij ook de beroerdste niet, dus ondanks de matige vooruitzichten werd de koeltas ingepakt en vooral ons zelf.
De stemming zat er al gelijk in toen de hele thermoskan koffie het al voor vertrek begaf en met inhoud en al in het water lag te drijven. Noodgedwongen moest er dus eerder op de sapjes (en zo) worden overgeschakeld.

Het weer bleek wonder boven wonder beter dan verwacht. Zowaar wat zon en alleen wat later in de middag wat regen.
Via Weesp sloepten we naar Muiden om daar even de benen te kunnen strekken. Blijft leuk om Nederland vanaf het water te bekijken.
Om een uur of zes weer terug in jachthaven Kortenhoef om daar bij het niet onverdienstelijke restaurant ‘De Sloep’ de dag gepast te kunnen afsluiten.
2e Pinksterdag 2012 ligt alweer vast 🙂

De zaterdag (gisteren) hadden we gereserveerd voor Martin & Linda. Afgelopen week hadden ze dan eindelijk de sleutel gekregen van hun nieuwe optrekje in de binnenstad van Haarlem. Wel jammer dat ze verliefd waren geworden op een huisje van meer dan 100 jaar oud, dus dat betekent hard werken om het te transformeren naar het paleisje wat zij voor ogen hebben.
Dit weekend stond het sloopwerk op het programma, dus daar ben ik nog wel voor te gebruiken. Het was gisteren gelukkig echt ‘sloopweer’. Met een man/vrouw of 10 werden de mouwen opgestroopt en veel, heel veel gesloopt.
Met de goede hulp die er was denk ik dat er een goede start is gemaakt voor de aannemer die maandag aan de slag gaat voor de meer gekwalificeerde arbeid. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat worden!

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties