Training

Als we er van uitgaan dat de week op zondag begint, dan begon de week wel heel erg goed!
Voor zondagavond was het mij gelukt om een reservering te plaatsen in restaurant “The Witchery” in Edinburgh. Hoewel de restaurants in het United Kingdom bij mij door de bank genomen niet heel erg hoog staan aangeschreven, was dit de spreekwoordelijke uitzondering. Erg prettig restaurant tegen een betaalbare prijs.
Het restaurant is gelegen aan de beroemde ‘Royal Mile’, zo’n 100 meter van het kasteel in een historisch pand. Erg sfeervol.
Ook als je geen wijn liefhebber zou zijn, dan is het al grappig om de 98 pagina’s dikke wijnlijst te bekijken met diverse pronkstukken, zoals een flesje van GBP 6000,00 ! Het maar bij een Riesling gelaten 🙂

Op maandag in Linlithgow de laatste 120 Sun medewerkers officieel welkom geheten bij Oracle en hen geholpen met de eerste schreden in onze wereld. Na ruim een jaar zijn nu gelukkig alle medewerkers over!

Na een late vlucht terug naar Schiphol stond er op dinsdag en woensdag gelijk een training voor mij te wachten in de bossen van Doorn: “Managing within the law”.
De training was gegoten in een format waarbij een medewerker haar werkgever cq manager dagvaardt vanwege onbehoorlijk gedrag/discriminatie, tsja voor wat niet…
Hiervoor was een professionele actrice ingehuurd, die de case vrij realistisch wist neer te zetten. Uiteraard moesten wij als deelnemers aan de training ook aan de bak.
Na 2 dagen waren er toch zeker een aantal zaken aangeroerd, die je aanzette tot denken. Het kan nooit de bedoeling zijn om medewerkers, vaak onbedoeld, achter te stellen of te benadelen.

Zo langzamerhand beginnen we af te tellen naar de vakantie in Florida. Nog een kleine 2 weken! Het weer werkt in ieder geval mee om de overgang niet te groot te laten maken. Daar is het rond de 30 graden en hier stijgt het kwik naar de 20 graden. Je krijgt gelijk zin om bij het eerste de beste tuincentrum kleurig flora in te slaan en de tuin op te fleuren. Nou hebben we gelukkig maar een kleine tuin, maar je staat toch iedere keer weer verbaasd over hoeveel euro’s er in die potjes gaan!
En je komt altijd te kort…. Straks nog maar wat bijkopen, zodat we daar voorlopig geen omkijken meer naar hebben.

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties